Ebru Sanati

Boyaların koyu renkten başlanarak açık renge doğru fırça yardımıyla Kitreli su üzerine serpilmesiyle elde edilir. Boyalar daha sonra kağıda geçirilir. Basit bir ebru çeşidi gibi görünmekle birlikte boyaların yüzeyde eşit miktarda ve büyüklükte dağılmasını sağlamak özellikle ebru yapmaya yeni başlayanlar için pek de kolay olmamaktadır. Diğer ebru çeşitlerine geçebilmek için önce Battal Ebruyu doğru yapmak gerekir.

GEL - GİT EBRUSU :
Ebru Sanati..
Battal Ebru yapıldıktan sonra ince bir çubuk yardımıyla üzerine paralel çizgiler çekilerek oluşturulur.
Ebru Sanati..

Gel-Git Ebrusu yapıldıktan sonra yine ince bir çubuk yardımıyla enine üç adet boyuna da iki adet ( S ) harfi bunların aralarına da istenildiği gibi kavisler çizilerek hazırlanır.
SOMAKİ (MERMER) EBRUSU :


Ebru Sanati..

Gel-Git veya şal Ebrusu üzerine fırça yardımıyla Battal Ebru yapılarak elde edilir.

TARAKLI EBRU :

Ebru Sanati..

Ebru teknesinin eninden 5 mm. küçük tahtalarla belli aralıklarla dizilmiş toplu iğne tel veya ince çivi ile hazırlanan taraklar kullanılarak yapılır. Önce Gel-Git Ebrusu oluşturulur daha sonra Gel-Git enine hazırlandıysa boyuna boyuna hazırlandıysa enine tarak yardımıyla tarama yapılır. Eğer istenirse üzerine enine veya boyuna " S " harfleri çizilerek taraklı şal ebrusu oluşturulur.
HAFİF EBRU :

Ebru Sanati..
Üzerine daha sonra yazı yazmak için oluşturulan renkleri
soluk ve cansız ebrulardır. Burada yazı ön plana çıkar. Hazırlanan kitreye su ilave etmek ve boyalara da damlalık yardımıyla öd ve su ilave edilerek oluşturulan malzemeyle yapılır.

AKKASE EBRU :